Herdenken krijgt nieuwe dimensie

EEN ANDER BEELD OP HERDENKEN

Samen met de Oorlogsgravenstichting ben ik jaren geleden begonnen met het in beeld brengen van grote en kleine oorlogsverhalen. Niet alleen vóór, tijdens én na de periode van herdenken, maar het hele jaar door. Ook vond ik dat herdenken bij jongere generaties meer een beleving kon worden door mensen van dezelfde leeftijd achter de graven te zetten. Daaruit is Ereveld Vol Leven ontstaan.

Doordat we herdenkingsceremonies voorzien van videoschermen, opent zich een wereld van mogelijkheden om de persoonlijke verhalen met gevoel en impact over te brengen voor het aanwezige publiek en de online kijker.

Door toespraken, muziek, poëzie en video’s met elkaar af te wisselen stap je als bezoeker en kijker het verhaal binnen. Je laat je comfortabel meenemen door de verhalen die deskundig zijn gedoseerd en op elkaar aansluiten.

In 2019 werkte ik samen met Willemien Meershoek (directeur Kamp Amersfoort) aan de vernieuwde opzet van de 19 april herdenking. We zijn erg blij met de mooie en dankbare reacties! Een reden om ons te blijven inzetten zodat we het verlies door oorlog nooit zullen vergeten.

Je bent geen toeschouwer meer, je wordt deelnemer…

Kijk voor meer informatie op http://geefdevrededoor.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.