Dennis Brussaard: ‘Eerbewijs’ voor Nationaal Ereveld Loenen herdenking een nieuwe stap

In 2018 werd de 4 mei herdenking op Nationaal Ereveld Loenen gebracht met het herdenkingsconcept Ereveld Vol Leven. Door verschil van inzicht en twee rechtszaken waarin Brussaard zich moet verdedigen, werd het onmogelijk om dit jaar Ereveld Vol Leven opnieuw te organiseren.

Brussaard: “Ik vind het allemaal erg pijnlijk, temeer omdat ik in 2018 best bereid was om in gesprek te gaan met mijn voormalig zakenpartner, maar er werd meteen een kort geding aangespannen en dat maakt het afronden en afwikkelen van een stukgelopen samenwerking niet makkelijker. Dus was de Oorlogsgravenstichting genoodzaakt een andere koers te varen, zonder mijn concept Ereveld Vol Leven. Dat werd ‘Eerbewijs’ en met een nieuw team en gelukkig enkele bevlogen collega’s is het gelukt om deze andere koers handen en voeten te geven”.

Brussaard: “Met deze herdenking en de herdenking die ik produceerde en regisseerde op Kamp Amersfoort heb ik laten zien dat het gebruik van beeldschermen, muziek en video’s een nieuwe dimensie toevoegen aan het nieuwe herdenken. Daarmee kunnen we jongere generaties die wat verder weg staan van oorlog, toch binnen hun eigen belevingswereld betrekken bij de verhalen die nodig doorverteld moeten worden.

Met of zonder Ereveld Vol Leven kan dat zeker, alleen hoop ik natuurlijk dat de komende rechtszaken ook werkelijk recht doen aan hoe Ereveld Vol Leven haar weg kan gaan vinden zonder dat daar 1 persoon het voor het zeggen krijgt of het mag of niet, of op welke wijze.”

Dennis Brussaard verzorgde bij “Eerbewijs’ de regie, maakte de video’s, schreef teksten en verzorgde de live registratie die online te volgen was. Windmill Film en Six Fingers tekende voor respectievelijk de productie en de opzet.

 

Wordt vervolgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.