Hoe heten jullie kinderen? Mijn moeilijkste vraag ooit…

In de afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt aan de nieuwe campagne ‘stop dementie’ voor Alzheimer-Nederland. Ik heb er voor gekozen om vanuit 3 perspectieven dementie vanuit een persoonlijk verhaal naar voren te brengen: Frans die zelf (jong) dementie heeft, Frenk die zijn moeder heeft verloren aan Alzheimer en Mireya die haar man (en vader van haar kinderen) verloor aan dementie.

Het waren intensieve gesprekken en voorbereidingen, waarbij we alles in overleg met de betrokkenen hebben opgenomen en gemonteerd. Hierbij was een goede samenwerking met de medewerkers van Alzheimer-Nederland van groot belang. Ook heeft een kijkerspanel kritisch meegekeken en hebben we geleerd van hun bevindingen en bevestiging gekregen over onze opzet.

Tijdens de gesprekken heb ik veel gehad aan mijn eigen achtergrond in coaching en begeleiding. Door elkaar te vertrouwen en volledig transparant de doelstelling van de campagne te bespreken. We hebben dat voor, tijdens en ook na de opnamen consequent gedaan.

Mijn vraag ‘Hoe heten jullie kinderen’ was de moeilijkste vraag ooit die ik als interviewer heb moeten stellen in mijn leven. Het lijkt een makkelijk te beantwoorden vraag. Maar niet in dit geval. Door het antwoord van Frans besef je direct hoe ingrijpend dementie toeslaat bij de patiënt zelf en de mensen om hem of haar heen. Mijn zoon van 18 keek er met veel ongeloof naar: Pap, is dat echt zo? Dat heb ik nooit geweten…

Doneren kan op http://stopdementie.nl 

Bekijk ook de commercials met Frenk en Mireya in onze portfolio.  Neem vrijblijvend contact met ons op wanneer je meer wilt weten over onze visie en werkwijze. We ondersteunen jou er graag bij!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.