Promotievideo’s gezamenlijke erevelden

Oorlogsgraven in Nederland (en Indonesiƫ) zullen de schatbewaarders blijven van verhalen van oorlog en verzet. Ieder graf vertegenwoordigt een verhaal van een militair, een verzetsstrijder of burgerslachtoffer uit de Tweede Wereldoorlog of een oorlog erna.

Binnen dit project (mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij) werkte diverse stichtingen samen: Eerebegraafplaats Bloemendaal, Nationaal Ereveld Loenen en Ereveld Ancol (Oorlogsgravenstichting), Ereveld Margraten en Russisch Ereveld Amersfoort.

Door de bundeling van krachten en het delen van de verhalen en netwerken kunnen we meer mensen blijvend informeren over de verschrikkingen van oorlog.

DLGR maakte de video’s samen met Remco Reiding en Alex Engbers (Kamp Amersfoort). Josine Oost (St. 40-45) en Annelieke Drogendijk (Stichting Arq) verzorgde de projectleiding.

Via de social media campagne bereikte we binnen 2 weken tegen de 100.000 kijkers, waarvan het overgrote deel jonge mensen tussen de 18-44 jaar die naar de website http://bezoekditverhaal.nl gingen om de andere video’s te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.