ContentDivision

Het is alweer 4 jaar geleden dat ik als oprichter en eigenaar van ContentDivision een droom uiteen zag spatten. Een mooi bedrijf dat zich inzette voor goede doelen en de kennis deelde om succesvolle campagnes te realiseren hield na grote tegenslagen haar hoofd niet meer boven water. Ik reisde in 30 jaar naar meer dan 80 landen, voornamelijk crisisgebieden, om het persoonlijke verhaal van honderden slachtoffers in beeld te brengen. En met succes. Onze laatste kinderrechtenserie, met als opdrachtgever KidsRights en omroep avrotros, liep uit op een (intern) debacle. Er was geen houden aan omdat tegenslagen elkaar in hoog tempo opvolgden en spanningen ontstonden in de samenwerking.

Ik leidde in de afgelopen jaren tientallen mensen op binnen het vak, betrok ze bij ons mooie werk en voelde mij als een vis in het water. Met mijn nieuwe ervaringen kan ik nu door schade & schande zeggen dat er ook voor mij een hoop te leren valt.

Ik voelde me machteloos en mezelf tekort schieten in mijn leiderschap. Angst en teleurstelling kregen de overhand. Bepaalde mensen die ik jarenlang in dienst had keerden zich tegen mij op een erg persoonlijke manier, terwijl ze eigenlijk niet wisten waar het nou echt fout ging.

Dat heeft mij gekwetst en dat doet tot op de dag vandaag pijn. Ook dat ik heb gefaald als ondernemer en bedenker van vele mooie producties die er toe doen. En dat ik niet in staat bleek om richting avrotros de serie alsnog te voltooien. Creatief zijn én ondernemer stelt je vaak voor de meest onmogelijke keuzes en dilemma’s… dat is dus 4 jaar geleden behoorlijk misgegaan.

Het faillisementsonderzoek heeft maar liefst 4 jaar geduurd. Ik heb kennis mogen nemen van termen als Onbehoorlijk Bestuur. Paulianeus handelen en ga maar door. Ik heb gedurende deze tijd veel mensen (en opdrachtgevers) terugtrekkende bewegingen zien maken. Ze hadden hun oordeel al geveld. Ik was de kop van Jut. Van enige loyaliteit of inlevingsvermogen bleek geen sprake. Dan besef je pas hoe eenzaam je bent binnen de hele Hilversumse TV wereld (en ook loyaliteit ver te zoeken is als het er op aan komt) en dat men liever ziet dat je kop rolt. Ook na 30 als tv maker van prachtige producties.

Zo moest ik helemaal opnieuw beginnen. Met alleen maar schulden omdat ik mij richting de bank persoonlijk garant had gesteld. Ook dat had ik gedaan voor mijn werknemers en opdrachtgevers. Een diep dal zorgde voor grote verslagenheid en eenzaamheid.

Het onderzoek is afgerond en het eindverslag opgemaakt. Niets van Onbehoorlijk Bestuur of het wegsluizen van groten sommen geld is gebleken. Géén paulianeus handelen.

Om de zaak niet nog langer te laten voortslepen heb ik afstand gedaan van de vorderingen die ik nog had. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor een nieuwe weg met toekomst en perspectief. Het faillissement is tot een einde gekomen en nieuwe wegen openen zich.

Ik wil alle mensen die betrokken zijn geweest mijn oprechte excuses aanbieden. Kleine zelfstandige ondernemers, maar ook de avrotros en enkele betrokken goede doelen. Hopelijk kan er ooit weer iets moois gloren aan de horizon.

Ik wens jullie allemaal een minder hobbelige route binnen het zo mooie vak.

En ik sta inmiddels vol in het leven om mijn passie weer te laten stromen. En ook dat zal gepaard gaan met zandstormen en donkere nachten, want ook dat hoort bij ondernemer zijn met passie.

Bedankt dat je de moeite hebt genomen om dit te lezen. Je kunt mij altijd bereiken via dennis@dlgr.nl

Met warme groet,

Dennis Brussaard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.