UNHCR productie in premiere: DLGR realiseerde unieke videoproductie

DLGR (DOELGERICHTER) produceerde, regisseerde en monteerde deze unieke videoproductie i.s.m. Land Life Company en UNHCR. Dennis Brussaard als producent, regisseur en drone-piloot, Michael van Amstel als video-editor en vormgever, samen met Tjalling Balk.

Brussaard: ‘Het was indrukwekkend om in een vluchtelingenkamp een week lang aan het werk te zijn om de enorme problematiek waarmee vluchtelingen, en de lokale mensen, te kampen hebben in beeld te brengen.

Ik heb er voor gekozen om één familie centraal te stellen om daar vanuit de oplossingen die UNHCR en Land Life Company ontwikkelen te laten zien. Met dat persoonlijke verhaal kun je jezelf identificeren. Iedere vader of moeder wil het beste voor zijn kinderen, waarbij veiligheid echt ver boven alles staat.

Charlotte Jongejan en Michael die dagenlang in de montage hebben gezeten hebben dat op een mooie manier bij elkaar gebracht.

Want je zult er maar met je kinderen moeten overleven, terwijl je thuis een goedlopende winkel had en een mooi leven. Deze familie zit nu 4 jaar in het overbevolkte kamp want in Nigeria is het door Boko Haram nog steeds niet veilig.’

Land Life Company en UNHCR – de VN-vluchtelingenorganisatie, met steun van de Nationale Postcode Loterij, presenteerde de première van de korte documentaire It Will Be Green Again, gefilmd in Minawao Vluchtelingenkamp, Kameroen. We volgen het gezin Okoro, die ons meeneemt door het kamp waar duurzame opslossingen hulp bieden in hun dagelijks leven en hoop creëren voor de toekomst.

Sinds 2017 bouwen UNHCR en Land Life Company, gesteund door de Nationale Postcode Loterij, in het extreme noorden van Kameroen aan een Groen Vluchtelingenkamp. Samen met de vluchtelingen en lokale gemeenschap herstellen ze zwaar gedegradeerd land in en rondom het kamp door 40,0000 bomen te planten met de Cocoon planting technologie. Dit brengt werkgelegenheid, schaduw, gezondheid en voedsel voor de 64,000 vluchtelingen in het kamp en de duizenden lokale bewoners in dit gebied. Andere elementen van het project zijn duurzame en lokaal geproduceerde behuizing en eco-vriendelijke kookalternatieven om verdere ontbossing te voorkomen.

Dit unieke project brengt een nieuw model tot leven waarin de ecologische voetafdruk van humanitaire activiteiten wordt verkleind; zo komen mens en milieu in deze door droogte, armoe en onrust geteisterde gebieden, dichter bij elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.