Virtual Reality bril brengt mensen in Afrika

Aansluitend aan de reis voor RTL Boulevard / Cordaid reisde ik per auto door naar Kenia. Onderweg werd ik met de chauffeur aangehouden omdat we 20 km te hard reden. Hij werd in de cel opgesloten omdat op het politiebureau bleek dat hij nog een trackrecord had.

politie-oeganda-afika-dennis-brussaard

Ik werd door 3 vriendelijke politiemensen begeleid naar de grens. Hier kwam het doel waarvoor we hier waren dan ook goed van pas.

In samenwerking met Media Luna heb ik de campagne ‘Bekijk de wereld eens door een andere bril’ bedacht voor SIMAVI. We laten mensen in Nederland op Wereld Toilet Dag (19 november) door een VR bril kijken (Virtual Reality) om zich te kunnen verplaatsen in het toilet van een leeftijdgenoot in Afrika.

360-toilet-afrika

Op deze website zul je binnenkort zien hoe dit werkt, de foto’s die je ziet zijn 360 graden rondom gemaakt zodat ze op Facebook rondom bekeken kunnen worden.

Een nieuwe discipline die de kijkersbeleving erg verhoogd en supergaaf om dit nu samen met SIMAVI verder te ontwikkelen. SIMAVI zet zich in voor schoon water in arme gebieden, een gezonde hygiëne.

dennis_brussaard_rob_van_elst_simavi_kenia img_6077 img_6114 img_6137

  • Camera: Rob van Elst, fotografie: Benno Neeleman.
  • Concept en regie: Dennis Brussaard
  • Producent: Media Luna – DLGR
  • Simavi: Edith Kruisinga, Iris Timmermans, Sandra van de Willigen, Martine Jeths.

simavi_groep_dlgr_kenia

Samen met SIMAVI hebben we een 10 dagen durende campagne ontwikkeld rond Wereld Toilet Dag 2016. Verder zal SIMAVI een video gaan inzetten voor de campagne Wandelen voor Water in januari 2017.

 

Zie http://Simavi.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.